Contactavond Wielervereniging Schijndel

Foto's contactavond 2013


Contactavond 2013

WV Schijndel hield vrijdagavond haar jaarlijkse contactavond voor leden en vrijwilligers. Op deze avond werden niet alleen de wielerkampioenen van het jaar 2012, maar ook een groot aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Mike Teunissen werd door de club gehuldigd voor het behalen van zijn wereldtitel en Europese titel veldrijden en derde plek bij het NK; Lars Boom voor zijn zilveren medailles op het NK weg, NK veldrijden en NK tijdrijden; Jef van Hooft voor zijn Nederlandse titel MTB 50+ voor politie-agenten en de elite-beloften voor hun derde plek bij het NCK. Verder werden ook alle trainers en sponsoren van de club naar voren geroepen om een blijk van waardering voor hun vele werkzaamheden in ontvangst te nemen.

Hoogtepunt van de avond was echter de uitreiking van de ‘Michel Schellekens-trofee’, die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die van grote betekenis is voor de vereniging. Dit jaar werd deze prijs toegekend aan Antoine van Heertum. Hij was jarenlang actief wielrenner bij de vereniging en bleef ook na zijn carrière betrokken bij de club. Inmiddels zit hij negentien jaar in het bestuur. Daarnaast onderhoudt hij ook de website van de vereniging.

Oud-wereldkampioen veldrijden Richard Groenendaal reikte de prijs, samen met Ruud Schellekens, uit aan Van Heertum. “Ik ben nu een paar jaar gestopt als renner en krijg steeds meer bewondering voor de mensen die achter de schermen werken om alles mogelijk te maken”, sprak Groenendaal tot de totaal verraste winnaar. “Geniet van deze prijs, want je hebt hem dik verdiend. En ik hoop dat je jouw taken voor WV Schijndel nog vele jaren voortzet.”

Bron: www.brabantcycling.nl

Contactavond 2012

Tijdens de jaarlijkse contactavond van WV Schijndel, welke vakkundig gepresenteerd werd door speaker Kees Maas, is Maurice de Bekker uitgeroepen door het bestuur van WV Schijndel als renner van het jaar. Uit handen van de broers van de veel te jong gestorven wielrenner Michel Schellekens kreeg de Bekker in het mooie gebouw van Rabobank Sint Oedenrode - Schijndel de Michel Schellekens Trofee overhandigd. De Bekker werd door het bestuur genomineerd omdat hij altijd voor iedereen klaar staat. De Bekker is een die volgens zijn trainer eigenlijk te sociaal is voor een topsporter.
Hij fiets al vanaf de jeugd bij WV Schijndel en heeft alle jongere categorieën zeer goed doorlopen en kon zich altijd bij de beste renners van Nederland meten. Zijn specialiteit is toch altijd het tijdrijden geweest. Reed bij de  junioren grote internationale wedstrijden en deed altijd mee in de strijd.

Hij staat altijd klaar voor de club en heeft de laatste jaren altijd voor WV Schijndel aan het NCK deel genomen. Na voor diverse ploegen gereden te hebben is hij dit jaar weer te bewonderen in de clubkleuren van WV Schijndel. Zijn hoofddoel is dit jaar het NK tijdrijden voor elite zonder contract alwaar zijn clubgenoot Lars Boom gaat voor de titel bij de elite met contract (profs). Daarnaast wil hij weer voorin meedoen in de reguliere wedstrijden.

Foto: Maurice de Bekker met de Michel Schellekens Trofee

Al met al een terechte winnaar. Naast de uitreiking van de MS-trofee werd er ook stil gestaan bij de medaillewinnaars van WV Schijndel waarbij natuurlijk extra aandacht uitging naar de Daphny van den Brand.

Van den Brand, was het afgelopen veldritseizoen voor het laatst te bewonderen in het veld. Na een zeer mooie wielercarrière met oa. een wereldtitel als hoogtepunt gaat zij zich richten op een maatschappelijke carrière (o.a. het geven van Mountainbike clinics) en een kinderwens.

Foto rechts: Rondemiss Sophie van Bakel met medaillewinnaars Daphny van den Brand, Stijn Hanegraaf en Mike Teunissen.

Daarnaast werd de winnende ploeg van de clubcompetitie in het zonnetje gezet. Er werd nog eens stil gestaan bij de puike prestatie die geleverd werd tijdens het finale weekeinde in Emmeloord.

Maar niet alleen de sporters stonden in het zonnetje. Ook de vrijwilligers en sponsors werden bedankt. Zonder hen kunnen de sporters niet doen wat ze nu doen, met liefde en plezier op fiets zitten en presteren.

Foto rechts: De diverse sponsors van WV Schijndel werden op vrijdagavond bedankt voor hun steun aan de vereniging

Na het officiële gedeelte werd er nog een loterij gehouden met als hoofdprijs een geheel verzorgde vakantie naar familie pension Dorfplatzl in het Oostenrijkse Pitztal.


Contactavond 2011

Henk Mutsaars is op de jaarlijkse contactavond van Wielervereniging Schijndel op zaterdagavond 26 februari in Sociaal Cultureelcentrum 't Spectrum uitgeroepen tot Wielerman van het Jaar 2010. Mutsaars kreeg de bijbehorende Michel Schellekens Trofee uitgereikt door Ruud Schellekens, broer van de veel te vroeg gestorven wielrenner Michel Schellekens. Naast de bloemen, uitgereikt en aangeboden door de personeelsvereniging Toch Gekomen van de Schijndelse afdeling van TNT-Post, werd de Schijndelaar door zijn mede-bestuursleden benoemd tot erelid van Wielervereniging Schijndel.

Voordat de zichtbaar verraste Mutsaars de Trofee kreeg begon de avond met een minuut stilte voor de vorig jaar overleden sponsor en wielervriend  Jan van Heeswijk. Hierna werden eerst diverse vrijwilligers van de vereniging in het zonnetje gezet en werden de medaillewinnaars op nationaal en internationaal niveau van de Schijndelse Wielervereniging gehuldigd.

Sponsoren voor de toekomst

Naast het bedanken van de sponsoren waarvan afscheid werd genomen, onder meer Elektrotechnologie van Heeswijk en Pro Cyclingteam ZZPR.nl, werden de blijvende sponsoren (Mutsaars Bikes, Pitztal.com, Output en Mettler) maar ook de nieuwe sponsoren aan alle aanwezigen voorgesteld. Zo werden op het podium langdurige contracten getekend met de nieuwe hoofdsponsor Jan van Erp Tegels en Sanitair en de co-sponsor Rabobank St. Oedenrode - Schijndel. De directeuren van beide bedrijven, Johan van Erp namens Jan van Erp en Guul Smeets namens de Rabobank, toonden zich zeer tevreden met de ambities van de vereniging.

Van wielrenner tot bestuurslid

Toen speaker Jan Peeters begon over de uitreiking van de Michel Schellekens Trofee werd duidelijk dat het bestuur van WV Schijndel iemand anders genomineerd had maar buiten medeweten om van de echte wielerman 2010 het draaiboek aangepast had. Nadat de carrière van Henk Mutsaars, die in 1969 begon met wielrennen, via de wielerploeg Jan van Erp, beroepsrenner bij o.a. Driessen Stoffen en nog enkele jaren als amateur bij Wielervereniging Schijndel eindigde, raakte Mutsaars als vrijwilliger betrokken bij deze laatst genoemde vereniging. In eerste instantie doordat zijn zoons lid werden, later als begeleider. In 1996 werd hij zelfs bestuurslid van de vereniging. Sinds die tijd draagt hij zorg voor de financiën binnen de vereniging. Hoe Mutsaars de zorg over de financiën heeft blijkt wel uit de laatste decharge van de kascontrole-commissie aan de penningmeester. De kascommissie droeg hiervoor zelfs een aangepaste versie van een gedicht van Joost van den Vondel aan hem voor. Naast het penningmeesterschap houdt Mutsaars zich ook bezig met de organisatie van evenementen van de vereniging, het zoeken en vinden van sponsoren en kledingbeheer. Voor al deze feiten waren de overige bestuursleden unaniem van mening dat deze man de Michel Schellekens Trofee verdiende als wielerman van het jaar 2010. Deze keer niet als wielrenner maar als pijler van de wielervereniging.

Erelid

Maar naast de titel Wielerman van het jaar 2010 en de bijbehorende Michel Schellekens trofee had het bestuur nog wat in petto. Mutsaars werd benoemd tot erelid van de vereniging. Als erelid kon hij daarna de felicitaties in ontvangst nemen en zat het officiële gedeelte erop. Hierna was het tijd om onder genot van een drankje en een hapje vooruit te blikken op het nieuwe wielerseizoen 2011.

Contactavond 2010

Op de jaarlijkse contactavond van Wielervereniging Schijndel is Albert Ketelaars uitgeroepen tot Wielerman van het jaar 2009. Albert Ketelaars kreeg de bijbehorende Michel Schellekens Trofee overhandigd door oud-winnaar van deze trofee en erelid van de vereniging Antoon van Heertum. De inzet van Albert voor de wielervereniging dwingt respect bij iedereen af. Als o.a. ploegleider en trainer van de senioren zet hij zich nu al jaren dag in en dag uit in. Hij schroomt het zelfs niet om nog op de fiets de trainingen mee te volgen. Daarnaast weet hij de renners en rensters op een goede manier te motiveren. Zo'n inzet voor de vereniging kan niet zonder de steun vanuit het gezin Ketelaars. Daarom werd ook zijn vrouw Marion naar voren geroepen en met een bloemetje in het zonnetje gezet. Naast de diverse trainingen staan er voor 2010 toch weer 57 koersdagen op het programma. Albert maakte tijdens zijn dankwoord gebruik om een oproep te plaatsen aangezien hij voor enkele van deze koersdagen nog wel wat hulp kan gebruiken. Albert Ketelaars is een waardige opvolger van Richard Groenendaal die de Michel Schellekens Trofee een jaar eerder in ontvangst mocht nemen.

De foto's van de contactavond op 5 maart 2010 gemaakt door fotograaf Willy Lathouwers staan op de site in de fotorubriek. Klik hier om rechtstreeks naar het fotoalbum te gaan of klik rechtsonder op de fotocamera op de Welkom pagina.

Contactavond 2009

De foto's van de contactavond op 6 maart 2009 gemaakt door Willy Lathouwers kun je hier bekijken.

Contactavond 2008

De foto's van de contactavond op 14 maart 2008 gemaakt door Hans van den Bergh kun je hier bekijken.

Contactavond 2007Contactavond 2006, Wielermensen van het jaar 2005


Huldigingsavond 2005, Wielrenner van het jaar 2004

Kei van Schijndel Dirk de Bekker. Zegekoning John van Rullen. Overhandiging Michel Schellekens Trofee aan de vriendin van Koen de Kort, Yvonne de Kok. De hoofdsponsors Jan van Heeswijk en Egon Manders worden bedankt.


Contactavond 2004, Wielerman van het jaar 2003

Antoon van Heertum, bij zijn afscheid als trainer/begeleider bij WV Schijndel na 25 jaren, uitgeroepen tot Wielerman van het jaar 2003 en winnaar van de daarbij behorende Michel Schellekens Trofee.

Tweemaal goed en éénmaal zilver op het NK Veldrijden: Richard Groenendaal, Lars Boom en Koen de Kort. De Kei van Schijndel 2003 ging naar Roy van Rijzingen. Hij kreeg de Kei uit handen van Richard Groenendaal.

De zegekoning van 2003 met maar liefst 16 overwinning was Marco Brus. De medewerkers waar WVS altijd een beroep kan doen bij ieder evenement werden natuurlijk ook in het zonnetje gezet.

Daniëlle van Pinxten, Stefan van den Bergh, Jhon en Frank van der Biezen ontvingen een aanmoedigingsprijs.

Contactavond 2003, Renner van het jaar 2002

Lars Boom ontving op de contactavond de Michel Schellekens Trofee als Renner van het Jaar 2002.

De zegekoning van 2002 werd Robin Daling.

De jeugdbegeleiders werden bedankt voor hun diensten van het seizoen 2002.

Ronald Mutsaars overhandigde aan Bram van de Oetelaar de Kei van Schijndel.

Vera van Zetten, 2e plaats NK jeugd meisjes categorie 1Contactavond 2002, Renner van het Jaar 2001

De Michel Schellekens Trofee is een Trofee voor de beste Schijndelse Renner of Renster van het jaar ter nagedachtenis van de te jong gestorven Michel Schellekens. Deze trofee werd dit jaar gewonnen door Neo-prof Ronald Mutsaars.

De beide hoofdsponsoren dhr. van Heeswijk en dhr. Manders kregen uit handen van Inge de Beer ieder een ingelijst tricot van de nieuwe shirts van Wielervereniging Schijndel.


www.wvschijndel.nl